9,3
722 beoordelingen
mvo.jpg

Ten Have Doetinchem

MVO en duurzaam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We willen het verschil maken. Net dat stapje extra zetten. Voor u, maar ook voor de rest van de wereld. Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen mens en omgeving. Met een duurzame bedrijfsvoering dragen wij ons steentje daar graag aan bij. Door niet alleen te voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van milieu, maar ook invulling te geven aan andere onderwerpen die als onderdeel hiervan bijdragen.

Toekomstgericht

Met blik op de toekomst, hebben we in vooruitstrevendheid en kwaliteit in Toyota goede partner gevonden. We beseffen ons goed, dat elke stap die wij als Toyota dealer zetten, positieve gevolgen moet hebben voor onze werknemers, het milieu en voor de toekomst. En natuurlijk dus ook voor u. Een van de punten waar Toyota goed op scoort is: CO2-emissies te beperken. Het doel: in 2050 0 emissie bereiken. En ook de ontwikkeling van de waterstof auto is een groene bijdrage waar ons hart sneller van gaat kloppen. Ook rapporteert Toyota uitgebreid over de CO2-uitstoot van de hele vloot en productie, heeft het de afgelopen jaren de uitstoot verminderd en stelt het concrete doelen om dit nog verder terug te brengen. Toyota praat niet alleen over hybride en zuinige modellen, maar heeft al succesvol hybride auto’s geïntroduceerd.

Hieronder een aantal andere voorbeelden van hoe wij als Toyota Dealer in Doetinchem, ons aandeel hierin serieus nemen:

Erkend duurzaam label

We hebben het Erkend Duurzaam label. Dit is door de BOVAG uitgegeven en gaat over duurzaamheid in alles. Aandacht voor elkaar. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. En dus ook dat onze medewerkers prettig, fijn en lange termijn bij ons werken.

Zo hebben we energiebesparende maatregelen (LED-verlichting) getroffen in ons pand.
Hanteren we leveranciersvoorwaarden omdat we ons aansprakelijk voelen voor de hele keten en zo verwachten we van onze leveranciers dezelfde waarde zoals wij die leveren. We proberen telkens weer te kijken welke verbeter stappen we kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. We voeren dit door tot in de kleinste details, zoals het gebruik maken van microvezel doekjes voor de schoonmaak van ons pand. Waardoor we het gebruik van water reduceren.

Stages en leermogelijkheden

We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daar schenken we dan ook extra veel aandacht aan. Het aanbieden van arbeidsplaatsen en stages voor Wajong en UWV biedt mogelijkheid tot het ontwikkelen van de leerling en het bijdragen aan een maatschappij waar iedereen welkom is. We zijn erkend leerbedrijf. Tevens zijn bij ons krachten met een achterstand tot de arbeidsmarkt meer dan welkom om mee te draaien in ons bedrijf.

Lokaal zaken doen

Om ervoor te zorgen dat we in Nederland niet onnodig reizen en het milieu vervuilen, proberen we zo veel mogelijk lokaal zaken te doen. We zetten ons graag in om de lokale economie en het leefklimaat in de regio ondersteunen, omdat dit het gebied is waar we leven. Bij Toyota én Ten Have Doetinchem zien we onszelf als meer dan een bedrijf dat veelzijdige mobiliteitsoplossingen biedt. Als bewoners van de aarde hebben wij een gedeelde verantwoordelijkheid om onze planeet beter te maken. Zo zoeken we telkens weer naar de betere weg.

Sponsoring

Een bijdrage leveren aan het succesvol maken van belangrijke doelen is wat we graag doen. We verbinden heel bewust onze naam aan goede doelen. Groot en klein. Regionaal en landelijk. Zo steunen we lokale sportclubs die zich ook sociaal inzetten en welke belangrijk zijn voor de uitstraling van de regio. Ook zijn we sponsor van lokale evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan het Stadsfeest, Achterland en de Carnaval.