9,3
720 beoordelingen
familie historie terugkijken.jpg

Historie van onze Achterhoekse ondernemersfamilie

Van koperslager tot Toyotadealer in Doetinchem

familie historie terugkijken.jpg

Ons ontstaan

Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel is de datum van oprichting van ons bedrijf 1896. Het was in 1896 dat G.J. Ten Have zich als zelfstandig ondernemer vestigde in Silvolde, in hetzelfde jaar dat de allereerste auto in Nederland binnenkwam. Daarmee loopt de geschiedenis van ons familiebedrijf loopt bijna gelijk aan die van Toyota. Toen in 1896 onze familie startte, was Toyota al 10 jaar begonnen. In de jaren die volgden zijn we meegegroeid met het merk, samen zoeken we altijd naar de betere weg.

Het begin: van koperslager tot automobiel handelaar

Na als koperslager en, toen de elektriciteit z’n intrede deed, als installateur werkzaam te zijn geweest, kwamen de rijwielen in de werkplaats. De rijwielhandel werd hoofdzaak. Het vervolg hierop was reparatie en handel in motorfietsen en de automobiel volgde. De eerste contacten met Louwman & Parqui (importeur) volgden eind jaren 40.

familiebedrijf geschiedenis.jpeg
dealerdoetinchem (2).jpg

Een eigen showroom voor de volgende generatie

In 1963 begon de volgende generatie bestaande uit twee broers. De gebroerders Ten Have begonnen in Silvolde hun eigen showroom.

Al met de paplepel was de handel in auto’s hen ingegoten. Grootvader en vader gingen hen al voor.

Als derde generatie namen zij het stokje in het familiebedrijf over. Als echte mensen mensen zochten ze naar een goed betrouwbaar automerk voor een dealerschap. Ze vonden het in 1972 in Toyota.

“Bij een eerste beurt mankeerde er nooit iets aan de auto. Daaruit bleek al, dat een dealerschap met Toyota een goede zet was geweest. De auto’s hadden geen reparatie nodig. Wat we echt belangrijk vonden: we wilden achter ons product staan.”

Het laatste wapenfeit in Silvolde was de bouw van een nieuwe showroom, in 1978.

In 1998 werd het bedrijf in Doetinchem voortgezet.

Dealer in Doetinchem

In de 90er jaren nam onze huidige vierde generatie het stokje over.

Na bijna twee jaar aan de Keppelseweg in Doetinchem gedraaid te hebben, werd de grote stap gezet. Een nieuw modern pand werd in het jaar 2000 gerealiseerd.

Waar showroom, werkplaats en magazijn in een modern jasje werden gestoken. In onze showroom proeft u hoe onze rijke geschiedenis vol Achterhoekse mentaliteit, u een persoonlijke service in ontspannen sfeer biedt.

THF_Toyota Groepsfoto-1019P