9,3
722 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyotayarishybrid1600dlrsts2.jpg

Toyota Yaris Hybrid is het betrouwbaarst volgens Britse consumentensite

Onderzoek wijst uit: eigenaren van de Toyota Yaris Hybrid zijn het meest tevreden. De afgelopen twaalf maanden is er geen enkele storing gemeld.

De Toyota Yaris Hybrid is de betrouwbaarste auto die je kunt kopen. Dat concludeert de Britse consumentensite WhatCar in een jaarlijks betrouwbaarheidsonderzoek. Eigenaren van een Toyota Yaris Hybrid blijken 100 procent tevreden te zijn.
Beroemde betrouwbaarheidstest

Het Britse WhatCar ondervraagt jaarlijks meer dan 18.000 Britse auto-eigenaren naar de ervaringen met hun auto. Daarbij worden een aantal zaken onder de loep genomen: heeft de auto de afgelopen 12 maanden storingen gehad? Hoe lang duurde het om de storing te verhelpen? En hoe duur was het om de storing te verhelpen? De onderzochte auto’s mogen niet ouder dan vijf jaar zijn. Zo krijgen consumenten een goed beeld van betrouwbare, (bijna) nieuwe auto’s. In totaal worden er 41 automerken en 218 modellen getest. Een belangrijk moment voor autofabrikanten.

Hybride auto’s meest betrouwbaar

De eerste plaats in het betrouwbaarheidsonderzoek is voor de Toyota Yaris Hybrid. Eigenaren van de compacte, zuinige hybride hadden de afgelopen twaalf maanden geen storingen, problemen of klachten. Hybride en elektrische auto’s blijken de betrouwbaarste auto’s uit de test, met een gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 96,1 procent.

ToyotaYarishybrid5552.jpg
Meer info over de Yaris
ToyotaRAV41140.jpg
Toyota RAV4 probleemloos

Toyota komt als één van de betrouwbaarste merken uit de test. In de categorie ‘Large SUV’s’ wist de Toyota RAV4 (2013 – 2019) een betrouwbaarheidsscore van 99,5 procent te behalen. Een nagenoeg foutloze score. Eventuele kleine storingen werden door de dealer binnen no-time onder garantie verholpen.

Meer info over de RAV4
Steevast in de top

Het is niet de eerste keer dat Toyota hoge ogen gooit bij de betrouwbaarheidstest van WhatCar. In 2017 werd de Toyota Aygo met eveneens een score van 100 procent verkozen tot betrouwbaarste stadsauto. Ook in het betrouwbaarheidsonderzoek van het toonaangevende Amerikaanse J.D. Powers valt Toyota steevast in de prijzen. J.D. Powers ondervraagt jaarlijks meer dan 80.000 Amerikaanse auto-eigenaren naar de ervaringen met het hun auto. Bij de editie van 2019 werden de Toyota Camry en Tundra verkozen tot betrouwbaarste auto’s in hun klasse.

ToyotaAYGO555.jpg
Meer info over de Aygo Meer info over de Camry Inschrijven Toyota nieuwsbrief