9,3
722 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-RAV4-Plug-in-Hybrid-exterieur-zijkant-grijs_1140-380.jpg

Toyota RAV4 is bestverkochte auto

In 2021 ruim 1 miljoen keer verkocht

De Toyota RAV4 was in 2021 de bestverkochte auto ter wereld. De SUV neemt daarmee het stokje over van de Toyota Corolla, die jarenlang de lijst met bestverkochte auto’s aanvoerde. Het succes van de RAV4 is te danken aan de efficiënte aandrijflijnen, zijn stoere uiterlijk en betrouwbaarheid, uitstekende trekcapaciteiten en innovatieve veiligheidsfeatures.

Toyota-RAV4-Plug-in-Hybrid-exterieur-voorkant-grijs_1920.jpg
1,1 miljoen keer verkocht

De Toyota RAV4 is met meer dan 1,1 miljoen exemplaren de bestverkochte auto van 2021, blijkt uit een gedegen analyse van marktonderzoeker Felipe Munoz. In zijn onderzoek wordt gekeken naar de daadwerkelijke autoverkopen van 106 automarkten, die 99,32 procent van de wereldwijde verkoop vertegenwoordigt. Toyota is met maar liefst vier modellen in de top 10 de hofleverancier van de lijst. Behalve de RAV4 zijn dit de Corolla, Camry en Hilux. 

Toyota-RAV4-Plug-in-Hybrid-exterieur-achterkant-grijs_555.jpg
Betrouwbaar

Het succes van de RAV4 komt voort uit een verscheidenheid aan eigenschappen die de auto niet alleen zeer capabel maakt, maar ook vertrouwen geeft aan de koper. Eerder bleek uit de betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond dat de RAV4 een 9,0 scoort onder kopers. Daarmee is de Toyota RAV4 de betrouwbaarste optie in het segment van SUV’s.

Daarnaast geeft Toyota tot 10 jaar garantie op ieder model, tot maar liefst 200.000 kilometer. Dat geldt niet alleen voor de eerste eigenaar, maar ook voor de tweede, derde enzovoorts, zolang de auto bij Toyota in onderhoud is.

Efficiënt én krachtige aandrijflijnen

Naast de tweeliter benzinemotor met voorwielaandrijving is de Toyota RAV4 ook leverbaar met een zeer efficiënte hybride- en plug-in hybride aandrijflijn. Bij die laatste werken de 2,5-liter benzinemotor en twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, naadloos samen voor hoge prestaties, efficiency en lage emissies. Met 225 kW (306 pk) vermogen en vierwielaandrijving staat hij garant voor superieure grip en een imposante acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 6,0 seconden. Dankzij de 18,1 kW sterke lithium-ion accu is tot 75 kilometer puur elektrisch te rijden.

Toyota-RAV4-Plug-in-Hybrid-interieur-energy-monitor_555.jpg
Caravantrekker

Welke aandrijving de voorkeur ook heeft, iedere RAV4 biedt ongekende trekcapaciteiten. Zo beschikt de RAV4 Hybrid over een maximaal trekvermogen van 1.650 kg en de RAV4 Plug-in Hybrid over 1.500 kg. Daarmee leent de SUV zich uitstekend als caravantrekker. Slimme technologieën als Trailer Sway Control zorgen ervoor dat de auto in een vroeg stadium merkt wanneer de caravan gaat slingeren. Vervolgens remt de auto veilig automatisch af en geeft een waarschuwingssignaal. Trailer Sway Control is standaard op de Toyota RAV4.

Toyota-RAV4-Plug-in-Hybrid-interieur_1920.jpg
Toyota Safety Sense

Ook standaard op alle RAV4 modellen is Toyota’s Safety Sense. Een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen die de bestuurder een handje helpen om veilig en comfortabel door het verkeer te bewegen. Dat bereikt de RAV4 met onder meer het Pre-Collision System, dat door middel van camera’s en lasertechnologie andere voertuigen detecteert en automatisch remt wanneer dat nodig is. Ook Lane Departure Alert, Automatic High Beam, Road Sign Assist, Adaptieve Cruise Control en Lane Trace Assist dragen bij aan een veilige rit. 

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de RAV4 Vraag proefrit aan