9,3
722 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-Albert-Heijn-batterij-elektrische-Toyota-Proace

Toyota en Albert Heijn starten proef voor emissievrij bezorgen

Toyota Proace Electric als bezorgwagen in Amsterdam

In Amsterdam start Albert Heijn een proef met volledig elektrische bezorgwagens op basis van de Toyota Proace Electric. Die biedt twee grote voordelen: hij is lekker compact én rijdt emissievrij.

Lekker compact

De bezorgwagen op basis van de Toyota Proace Electric is de eerste bezorgwagen van Albert Heijn in het zogenaamde ‘Medium’-segment. Dat betekent dat hij compacter is dan de andere bezorgwagens van Albert Heijn. Met een lengte van 5,10 meter is de Proace Electric zo’n 2,30 meter korter dan de reguliere bezorgwagens. Daarmee is hij een stuk makkelijker te manoeuvreren in de drukke binnenstad van Amsterdam.

Ontdek de Proace Electric

Toyota-exterieur-compacter-batterij-elektrische-Toyota-Proace
Op maat gemaakt

De Toyota Proace Electric is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Ten eerste is er keuze uit een 50 kWh en een 75 kWh batterijpakket. Daarnaast zijn er verschillende varianten voor de carrosserie: de Worker, de Long en een versie met dubbele cabine. Ook is er de Proace Electric Truck. Die is leverbaar met een open laadbak, een kiepbak of met een speciaal voor de klant op maat gemaakte opbouw. Ook de bezorgwagens van Albert Heijn zijn op maat gemaakt.

Toyota-exterieur-uitvoeringen-batterij-elektrische-Toyota-Proace
Toyota-exterieur-Albert-Heijn-Toyota-Proace
Schone, efficiënte bezorging

Erwin Jongh, Programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland: “We zijn ontzettend blij met deze proef samen met Albert Heijn. Met deze test leren we hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Door de Proace Electric slim in te richten kunnen we toch een maximaal aantal bezorgadressen beleveren. Uiteraard is ook over de ondersteunende systemen nagedacht. Daarom is de auto voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad. Zo schoon, efficiënt en veilig mogelijk thuis boodschappen bezorgen, dat was ons doel bij de ontwikkeling van deze Proace Electric.”

Ontdek de Proace Electric Inschrijven Toyota nieuwsbrief