9,3
720 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyota chr proefritten.jpg

Autotest Toyota C-HR 1.8 Hybrid versus 2.0 High Power Hybrid

IMG_20191230_150524.jpg

Instructie en introductie in onze showroom

Vorige week testte de heer Jansen voor ons het verschil tussen de Toyota C-HR 1.8 en de Toyota C-HR 2.0, welke nu nóg krachtiger is. We nodigden hem uit bij ons in de showroom.

We vroegen hem eigenhandig te testen hoe het verschil tussen deze twee modellen voelt.

Onze verkoopadviseur Jan startte met de uitleg en instructie en legt alvast uit wat er zo bijzonder is aan de C-HR.

"Vroeger was een auto krachtig en luidruchtig, deze auto straalt rust uit. Het mooie aan dit model is natuurlijk dat Apple car play is geïntegreerd en dat deze auto is zo ongelooflijk stil is. Een ongekend mooi stukje techniek."

Tijd om te vertrekken, we starten de eerste proefrit in de C-HR 1.8 Hybrid

De verschillen tussen deze twee modellen zit 'm dan ook in de nuances. We startten de test in de 1.8.

Met zijn veelzijdige eigenschappen is de nieuwe Toyota C-HR de mooiste ode aan de SUV. De auto verwent alle zintuigen met onder meer een fijn interieur, JBL-audiosysteem en vooruitstrevende veiligheidsvoorzieningen.

De efficiënte 1.8 Hybrid motor rijdt geluidsstil en als onze testchauffeur de snelweg oprijdt is duidelijk te voelen hoe zuinig rijden ook heel krachtig kan zijn!

IMG_20191230_151902.jpg
IMG_20191230_152458.jpg

Tijd voor proefrit nummer 2, in de C-HR 2.0 High Power Hybrid

Hoewel de 1.8 net even wat zuiniger is, versnelt de 2.0 makkelijker. Tijd voor testrit nummer twee dus! Eerlijk is eerlijk, het aspect van meer Power, is ook fun.

Dat geeft dan ook al snel de doorslaag voor de heer Jansen. Hoewel hij de 1.8 ook erg prettig vond rijden, is zijn keuze aan zijn gezicht af te lezen als de 2.0 High Power Hybrid motor met 184 pk (135kW) de snelweg betreedt!

"De 2.0 is pittig, grijpt direct aan. Ik zou er blij van worden als ik deze auto van de zaak zou krijgen. Ik kies toch voor sneller accelereren." Een geringe meerprijs, voor meer rijplezier.

De C-HR High Power Hybrid

De keuze van onze testchauffeur valt op ons oranje proefrit model, welke staat voor de 2.0 motor.

De nieuwe Toyota C-HR combineert veiligheid en comfort en controle achter het stuur is in beide modellen te ervaren. Toch geeft onze testchauffeur aan te kiezen voor de High Power. Een keuze die het best te ervaren is door gewoon eens een lekkere proefrit te maken!

IMG_20191230_160841 (2) (1).jpg

Zelf ook eens testen hoe de C-HR rijdt?

Opvallen. Bestaande conventies opschudden. Een proefrit in dit scherp gesneden design schreeuwt dynamiek. Benieuwd of High Power Hybrid met het imposant vermogen van 184 pk/135 kW of een net iets zuiniger 1.8 C-HR SUV iets voor je is? Boek de proefrit hier direct en geheel vrijblijvend in.