9,3
722 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-President-Akio-Toyoda-hero.jpg

Akio Toyoda ‘autopersoon’ van het jaar

Toyota President krijgt onderscheiding

Toyota CEO en President Akio Toyoda is benoemd tot 2021 World Car Person of the Year. Dat is een prijs ter ere van een grote bijdrage aan de wereldwijde automotive-industrie, uitgereikt door de jury van World Car Awards. Dat is een panel van meer dan 90 vooraanstaande internationale journalisten. Toyoda blijft er bescheiden onder en noemt de onderscheiding vooral “het resultaat van alle medewerkers”.

Jarenlang succes

Volgens de jury van World Car Awards leidt Akio Toyoda het bedrijf al jarenlang met succes. De jury vindt het vooral lovenswaardig dat Toyota ook in 2020 winstgevend is gebleven, ondanks de uitdagingen van de pandemie. Daarmee heeft hij wereldwijd veel banen weten te beschermen. Ook de inzet voor de ontwikkeling van verbonden, autonome, gedeelde en elektrische mobiliteit en het Woven City-project worden gewaardeerd. Toyoda is van alle markten thuis, want naast zijn baan als President en CEO van Toyota Motor Corporation is hij ook nog actief als coureur.

‘Mensen’ van het jaar

Akio Toyoda is erg dankbaar voor de onderscheiding en vindt het een grote eer. Toch zou hij de prijs liever willen veranderen van ‘persoon’ van het jaar naar ‘mensen’ van het jaar. Toyoda: “Het is namelijk de gezamenlijke inzet van al onze medewerkers, dealers en leveranciers wereldwijd die Toyota echt hebben gemaakt tot wat het nu is. Als CEO kan ik niet gelukkiger of dankbaarder zijn. We blijven werken aan de toekomstige uitdagingen van onze industrie. Het is een moeilijke periode in de wereldgeschiedenis, maar het heeft ons ook laten zien dat mensen het belangrijkst zijn.”

Toyota-President-Akio-Toyoda-benoemd-tot-World-Car-Person-of-the-Year-2-555.jpg
Grote eer

Akio Toyoda studeerde af in rechten en behaalde een master’s degree in bedrijfskunde. In 1984 kwam hij in dienst bij de Toyota Motor Corporation (TMC). In 2000 werd hij onderdeel van de raad van bestuur en kreeg daarna een rol als Senior en Executive Vice President. Vervolgens klom hij in 2009 op tot President van TMC. De onderscheiding World Car Person of the Year wordt uitgereikt ter ere van een grote bijdrage aan de wereldwijde automotive-industrie. Een grote eer dus. Het is een van de zes onderscheidingen die jaarlijks door het World Car Award-programma worden uitgereikt.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief